CYKLING FOR ALLE

 

Holbæk Cykelsport tilbyder fællestræning i grupper på landevej og i terræn. Al træning starter fra Sportsbyen, hvor vi mødes og deler op i grupper i forhold til antal og niveau. Samtidig tilsikrer vi, at grupperne ikke overstiger 12 ryttere. Dette af hensyn til vores sikkerhed på landevejen. En normal tirsdag/torsdag træning varer ca. 2 timer. I sommerhalvåret mødes vi tirsdag efter træning til kaffe og boller, og socialt samvær. Vi træner i princippet året rundt, dog med suverænt størst tilslutning i sommerhalvåret.

I hver gruppe udpeges en Kaptajn, som har til opgave at tilrettelægge dagens rute og træning. Det er medlemmernes pligt at følge Kaptajnens anvisninger. Bemærk, at disse Kaptajner blot er menige medlemmer, som udfører et frivilligt stykke arbejde.

Frivilligt arbejde, er en del af enhver forening. I Holbæk Cykelsport forventer vi, at du én til to gange om året bidrager som hjælper til de cykelløb vi arrangerer.

Du skal anvende cykelhjelm for at deltager i klubbens fællestræning, og vi henstiller til at du anvender vores klubtøj til vores fællestræning. Kører du løb (motionsløb eller DCU-løb), hvor du er tilmeldt som repræsenterende Holbæk Cykelsport, er det et krav at du anvender vores klubtøj i nuværende design.

 

Børne/ungdom, har i sommerhalvåret fællestræning på landevejsracer tirsdag, torsdag og evt. søndag (hvis ikke der er cykelløb). Vores trænerteam tilrettelægger træningen ud fra niveau og alder. 

 

Landevej Motion, er vores største gruppe. I sommerhalvåret opdeler vi i 4 niveauer til tirsdag/torsdag træning, hvor hold 1 er de hurtigste, hold 2 er de næst hurtigste osv. Vores søndagstræning har typisk mindre tilslutning end tirsdag/torsdag, så her opdeler vi i forhold til de fremmødte ryttere.

 

Hold Q, er landevej motion forbeholdt kvinder. Træningen er tilrettelagt efter samme principper som ovennævnte Landevej Motion. Kvinder er velkommen til at deltage på den almindelige Landevej Motion sammen med herre ryttere. Det har blot vist sig, at denne form med ”rene” kvindehold var det tiltag som skulle til, for at tiltrække et større antal kvinder til landevejscykling. Derfor denne positive særbehandling.

 

Landevej Licens, er træning for konkurrenceryttere med DCU-licens. Træningen er tilrettelagt efter samme principper som ovennævnte Landevej Motion, dog med fokus på konkurrencecykling. Ønsker du at prøve kræfter med ”rigtige” cykelløb kræver det, at du indløser DCU-licens og anskaffer en chip til brug for tidtagning. Læs mere om DCU-licens på DCU´s hjemmeside https://www.cyklingdanmark.dk/

 

MTB, er for dig som gerne vil udfordres både på fysik og teknik. Træningen køres primært i skov og terræn i umiddelbar nærhed af Holbæk. Holbæk Cykelsport driver MTB-sporet i Dragerupskoven, og der er MTB-spor ved Sportsbyen.

 

Gravel-Bike og Cykelcross, er to nært beslægtede discipliner. Gravel-Bike er den mere motions baseret disciplin som tygisk forgår på skovstier og markveje væk fra alfar vej. Begge dele er muligt i Holbæk Cykelsport. Man kan deltage i klubbens særlige træning til Cykelcross, på sporet ved Sportsbyen. Cross-træning er typisk mere fokuseret på konkurrence, og mere teknisk krævende, på særlige spor. Gravel-træning foregår typisk som fælles ture med start fra Sportsbyen eller med samlingspunkt andre steder. Ture og steder bliver løbende lagt ind på klubbens Facebook side.

 De helt unge (Spirerne),

Børn fra 3-10 år på alle former for cykler, på lukket bane.(Gocart banen i Holbæk).